Turinys
Kalendorius
Kovas 2024
Pr A T K P Š S
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

Lietuvio varžovai - ir Holivudo žvaigždės, ir rusų oligarchai

Darius Sėlenis
Australijoje gyvenantis 34 metų kaunietis Antanas Guoga kaltai šypsosi. Jis jau neprisimena, kada kortomis žaidė ne iš pinigų ir tik savo malonumui.

Pravarde Tony G pasaulyje puikiai žinomas pokerio žaidėjas neslepia: "Pinigai suteikia azartą. Tačiau pokeris, kurį žaidė ir daugelis JAV prezidentų, yra ir psichologija, ir skaičiavimas, ir strategija."

Pavardžių nemini
Praėjus vos keliasdešimt minučių po pokalbio A.Guoga jau skrido į Kopenhagą, vėliau - į Bankoką, iš ten - į Honkongą. Kvapniuoju uostu vadinamoje buvusioje anglų kolonijoje jo laukė eilinis pokerio turnyras. Be abejonės, iš pinigų.

Oficialiuose pokerio turnyruose Tony G jau laimėjo apie 3 mln. JAV dolerių. Birželio 9 d. - 78 075, vasario 10 d. - 60 000, 2007 m. lapkričio 28-ąją - 205 000, rugsėjo 8-ąją - 190 056, 2006 m. lapkričio 15-ąją - 451 700, liepos 22-ąją - 150 000, 2005-ųjų rugpjūčio 5-ąją - 456 822, 2004 m. liepos 17-ąją - 414 788 JAV dolerius.

Tai ne visos išvardytos solidžios sumos. Daugelyje turnyrų laimėta "tik" po keliolika ar porą dešimčių tūkstančių JAV dolerių.

Dar didesnę pinigų sumą Tony G laimėjo žaisdamas su turtuoliais Rusijos oligarchais, jie mielai lietuvį kviečia žaisti vienas su vienu.

"Ne, neturiu teisės minėti jų pavardžių, - purtė galvą Antanas. - Tačiau teko žaisti ne su vienu oligarchu. Dažniausiai su jais susitinkame prie pokerio Europos lošimo namuose."

Išveda iš pusiausvyros
Kortomis A.Guoga domėjosi dar būdamas vienuolikmetis, kai iš Kauno išvažiavo gyventi į Australiją.

Tony G. Taip jis kartą pasirašė lošimo namuose laukdamas vietos prie pokerio stalo. Nuo to laiko šie inicialai jam prilipo.

"Labai svarbu žaidžiant pokerį jausti malonumą, azartą", - Antanas nekenčia, kai prie kortų stalo užkandžiaujama. Norėdamas pasimėgauti gyvenimu jis mieliau ramiai sėdi pirtyje, gurkšnoja vyną ir rūko cigarus.

Tačiau Lietuvos ir Australijos asmens dokumentus turintis vyras nėra ramus žaidėjas: A.Guoga garsėja agresyviu, aktorišku žaidimo stiliumi. Todėl jį mėgsta įvairios televizijos ir žiūrovai, nors kai kuriems vyras - agresyvus šiknius.

"Tu blogai žaidi, tu blogas žaidėjas! Geriau važiuok į Rusiją! - Antanas vaikščiojo prie žaidimo stalo įbedęs žvilgsnį į akis po tamsiais akiniais slepiantį rusų žaidėją, kuris netrukus jam pralaimėjo. - Tu niekada prieš mane nelaimėsi!"

"Aš jį sunaikinsiu, nužudysiu! Man tai patinka! - Antanas trenkė kumščiu į stalą žaisdamas su žaidėju iš JAV. - Aš esu kapitonas! Tu nelaimėsi prieš Tony G!"

Mėgsta blefuoti
Tai ne tik azartas, tai žaidimas, psichologija, aiškino A.Guoga: "Malonu iš pusiausvyros išvesti varžovą, įlįsti į galvą, padaryti taip, kad jis bijotų ir jaustų, jog žinai jo mintis." A.Guogą pažįstantys varžovai į jo išsišokimus nekreipia dėmesio. Jiems netgi linksma, kai palūžta nepatyrę žaidėjai ar naujokai.

Dar ir dabar interneto svetainėse galima rasti vaizdo filmukų, kuriuose įamžinti Tony G žaidimo epizodai. Tiesa, vyras neslėpė, kad yra sulaukęs ir rimtų grasinimų - jie nebuvo panašūs į paties psichologinius žaidimus.

Europos ir Azijos pokerio laimėtojo titulus turintis A.Guoga labai mėgsta blefuoti ir improvizuoti. Tarkime, prie pokerio stalo Singapūre sėdėti vilkint kimono. Net nepavykus blefui, kartkartėmis jis vėl bando šį psichologinį triuką.

Ar jam teko braukti prakaitą nuo įtampos ir baimės pralaimėti didelę pinigų sumą? A.Guoga neslėpė: jis taip pat yra pralaimėjęs. Aplinkybės dažnai keičiasi: "Viena ranka laimi, kita - pralaimi. Kartais susinervinu ir palieku žaidimą, tačiau dabar nežaidžiu 300 dienų per metus."

Su italu žaidė tris paras
Antanas prisiminė krizę prieš septynerius metus, kai pralaimėdavo ir po 100 tūkst. JAV dolerių. Buvo ir permainingų akimirkų. Kartą žaidė su italu verslininku. Mane, šypsojosi Antanas, nurengė, bet pasiskolinau pinigų ir viską, ką turėjau, sudėjau ant stalo.

"Bet varžovas pasikarščiavo, padarė klaidą ir aš ne tik atsilošiau, bet ir laimėjau įspūdingą pinigų sumą", - prieš Kalėdas su italu vykęs žaidimas truko tris paras, tuomet lietuvis dar kelis kartus laimėjo bankus.

Tąkart italui nervai išlaikė. Tačiau Antanas matė ir tramdomų azarto apimtų besimušančių pokerio žaidėjų. Infarktą patyrę kortuotojai būdavo išvežami greitosios pagalbos automobiliu.

Pažįstamas su žvaigždėmis
Siaura gatvelė kinų kvartale, rūsys giliai po žeme, tabako dūmuose paskendęs nedidelis kambarys, taurės viskio ir nelegaliai milijoninėmis sumomis žaidžianti kompanija. Apie tokius pokerio žaidimus Tony G žino, tačiau, tikino, kad niekada nežaidė.

Jis mieliau renkasi žaisti, tiesa, iš mažesnių sumų, įspūdingoje turtuolio jachtoje Monake ar lauke su vaizdu į vandenyną Honkonge. Tačiau patikimiausia ir saugiausia žaisti lošimo namuose, kur viskas vyksta oficialiai, filmuojama vaizdo kameromis: "Niekam nerekomenduoju rizikuoti ir žaisti įtartinose, uždarose vietose didelėmis sumomis."

Agresyviai žaidžiantis lietuvis tikina esąs švarus žaidėjas, nes kitaip nesulauktų kitų žaidėjų pagarbos ir žinomų bei turtingų žmonių kvietimo.

Galbūt todėl A.Guoga akis į akį žaidė ne tik su oligarchais, bet ir su Holivudo žvaigždėmis: dažnai su Tobey Maguire'u, Jamesu Woodsu, rečiau - Mattu Damonu, Jenifer Tilly, Celine Dion vyru Rene Angeliliu, kriketo žvaigžde Shane'u Warne'u, Australijos boksininku Jeffu Fenechu ir kitais.

Tūkstančiai labdarai
Džiaugtis ir mėgautis gyvenimu, gyventi tol, kol tik gali. Toks Tony G šūkis. Jis uždirba daug ir todėl mielai pinigus leidžia geram vynui, maistui, cigarams ir automobiliams. Dabar jo namų garaže du nauji automobiliai "Mercedes-Benz" ir BMW. Blogu berniuku juokais vadinamas kaunietis turi dar vieną malonumą. Jis ne tik blefuoja, agresyviai žaidžia ir "laužo" varžovus.

A.Guoga moka ir duoti. Daug pinigų laimėjęs lošimo namuose jis paaukoja. Laimėjęs Azijos čempionatą labdarai jis atidavė 225 tūkst. JAV dolerių. Vienai dienai iš Australijos atvykęs į Lietuvą jis antrą kartą gavo Lietuvos nacionalinės televizijos "Žaliojo obuolio" apdovanojimą už mūsų šalyje paaukotus 400 tūkst. litų.

Prietarais netikintis ir talismano neturintis pokerio žaidėjas atviras: "Kartais duoti labai sunku. Tačiau tai didelis malonumas. Yra daug žmonių, kuriems reikia pagalbos. Pinigai - nuostabu. Bet... viena ranka davė, kita atėmė..."

 

aaa