Turinys
Kalendorius
Balandis 2024
Pr A T K P Š S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

A.Tapinas Europos pokerio turnyre susižėrė 52 tūkst. eurų ir pagerino Lietuvos rekordą

Prie pokerio stalo lietuvis nurungė 448 varžovus, užėmė ketvirtą vietą turnyre ir išlošė 52 tūkst. eurų (beveik 180 tūkst. litų). Tokio dydžio laimėjimas – ne tik asmeninis A.Tapino, bet ir Lietuvos rekordas gyvame pokerio turnyre, teigiama pranešime spaudai.

"Savo pasirodymu esu labai patenkintas. Po dviejų turnyro dienų kišenėje turėjau tik 5 tūkst. eurų ir per finalą vyliausi šią sumą užauginti iki 15 tūkstančių. Ir nors kortos krito ne itin sėkmingai, rezultatai pranoko mano lūkesčius", – sakė A.Tapinas.



Paklaustas, ką veiks su gautais pinigais, A.Tapinas sakė visų pirma atskaičiuosiąs deramus pajamų mokesčius valstybei, o dalį laimėjimo atiduos labdarai. "Likusią sumą skirsiu kiauram namo stogui suremontuoti, investuosiu į kelis projektus, kuriems įgyvendinti iki šiol neturėjau finansinių galimybių, na, žinoma, dar atidarysiu restoraną – visada taip darau, kai laimiu pokerio turnyre", – pusiau rimtai kalbėjo laidų vedėjas.

Turnyre "Unibet Open" Lietuvos komandai, be A.Tapino, atstovavo dar 4 pokerio žaidėjai, tarp kurių – sportinio pokerio meistru vadinamas Australijos lietuvis Antanas Guoga, žinomas TonyG pseudonimu. Tačiau šiame turnyre tik A.Tapinui pavyko pasiekti finalinį stalą, kuriame susikovė 9 pajėgiausi žaidėjai.

Pasak A.Tapino, į "Unibet Open" atvyksta daug garsenybių – sportininkų, modelių, aktorių, muzikantų, – kuriems pokeris yra ne tiek sportas, kiek pramoga. Per finalinį turą šalia žaidėjo iš Lietuvos sėdėjo Suomijos ledo ritulininkas, 5 kartus NHL lygos čempiono taurę iškovojęs Esas Tikkanenas.

"Unibet Open" turnyre A.Tapinas išsiskyrė ne tik geru žaidimu, bet ir įpročiu prie pokerio stalo skaityti knygą. Dėl jo lietuvį turnyro organizatoriai ir žaidėjai praminė Skaitytoju (angl. The Reader).

"Nuo pat savo pirmojo pokerio turnyro JAV lošdamas būtinai skaitau knygą. Iš pradžių ji man padėdavo suvaldyti emocijas, o dabar ją naudoju aktyviai, nes tai smarkiai veikia varžovus", – sakė kanalo "Sport1" programų direktorius. – "Pravardė The Reader man visai patinka."

Kai lietuviui nepasisekdavo laimėti pokerio raundo, prie stalo sėdintys žaidėjai juokaudavo, kad knygas, kaip žaisti pokerį, lietuviui derėjo perskaityti iki turnyro. O kai A.Tapinas išlošdavo, teiraudavosi, ar sėkmingas ėjimas buvo aprašytas vadovėlyje. Finalinė kova buvo tiesiogiai transliuojama internete ir bene daugiausia dėmesio komentatoriai skyrė ramiai skaitančiam lietuviui. Jie nusprendė, kad jam "kitą dieną būtinai reikia grąžinti knygą į biblioteką".

"Į šį turnyrą buvau pasiėmęs dvi knygas, tačiau spėjau perskaityti pusantros", – juokavo Andrius.

"Unibet Open" turnyro prizų fondas siekė 500 tūkst. eurų (apie 1,7 mln. litų). Pirmą vietą laimėjęs švedas Fuatas Canas susišlavė 169 tūkst. eurų (apie 580 tūkst. litų).

Komentarai

aaa