Turinys
Kalendorius
Balandis 2024
Pr A T K P Š S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

Rekordiniame pokerio turnyre Taline – ir krepšinio žvaigždės

Martinas Muurseppas nusijuokė sužinojęs, kad Aivaras Kuusmaa anksčiau buvo priverstas pakilti nuo pokerio stalo "Triobet Open" turnyre Taline.

"Net neabejojau, kad taip bus. Juk aš geriau žaidžiu pokerį", - iš buvusio krepšinio snaiperio pasišaipė M.Muurseppas - vienintelis estas, ragavęs NBA duonos.

Praėjusį sezoną šių Estijos krepšinio garsenybių treniruojamas Talino "Kalev-Cramo" klubas tapo šalies čempionu. Komandą jie rengia ir kitam sezonui – 43 metų A.Kuusmaa yra vyriausiasis treneris, o septyneriais metais jaunesnis M.Muurseppas – jo asistentas.

Beje, prie pokerio stalo Taline neužsibuvo ir 36 metų M.Muurseppas. Jis iškrito iš kovos dar likus keturženkliam dalyvių skaičiui.

Iš viso turnyre, kuris vyksta 10 tūkst. vietų žiūrovams turinčioje "Saku" arenoje, užsiregistravo 1100 žaidėjų. Tai yra Europos rekordas – tiek žmonių nebuvo sutraukęs nė vienas Senojo žemyno pokerio turnyras. Varžybos Estijos sostinėje, kurių starto mokestis – vos 44 eurai, truks tris dienas.

Nugalėtojas gaus 10 tūkst. eurų ir galimybę keliauti į Las Vegasą bei nemokamai dalyvauti Pasaulio pokerio serijos (WSOP) viename turnyrų. Kovoti dėl šio prizo Taline mėgina ir daugiau nei šimtas lietuvių.

"Tai tik trečias mano "gyvas" turnyras. Pokerį žaidžiu retokai. Mane čia pakvietė kaip žinomą žmogų", - tvirtino A.Kuusmaa, per ilgametę krepšininko karjerą rungtyniavęs įvairių šalių klubuose, trejus metus atstovavęs Atėnų "Panathinaikos".

 



Tuo tarpu M.Muurseppas neslėpė, kad neretai prisėda prie pokerio stalo.
- Martinai, kaip jūsų gyvenime atsirado pokeris?
- Estija – maža šalis. Visi vienas kitą pažįsta. Vienos bendrovės atstovai kelis kartus pakvietė į turnyrus, pabandžiau. Dabar vėl pakvietė.

- Gal šis žaidimas jau tapo daugiau nei paprastu pomėgiu?

- Taip. Bet iš pokerio aš negyvenu. Pokeris suteikia galimybę susitikti su žmonėmis, kurių nematau kiekvieną dieną. Man smagu. Kaip ir kiekvienas sportininkas, esu azartiškas.
Tiesa, laiko pokeriui turiu tik vasarą, kai krepšinio klubai atostogauja. O sezono metu pavyksta sudalyvauti tik viename ar dviejuose turnyruose. Pažaidžiu ir internete. Anksčiau tai dariau dažniau. Dabar nėra laiko. Nes didžiausi turnyrai internete vyksta naktį. Aš esu krepšinio treneris, o ne pokerio žaidėjas.

- Ar pokeris ir krepšinis turi ką nors bendra?
- Panašumų yra. Reikia turėti žaidimo planą.

- Ar nekeista dalyvauti pokerio turnyre “Saku” arenoje, kur ne kartą žaidėte krepšinį?
- Keistoka. Kai tik įėjau į salę, mane pakalbino žurnalistai. Pastebėjau, kad sustojome maždaug ten, kur turėtų būti baudų metimo linija.

- Lietuvoje pokeris pripažintas sporto šaka. Jūsų nuomone, pokeryje daugiau lemia įgūdžiai, ar sėkmė?
- Tai tikriausiai populiariausias pasaulyje klausimas, susijęs su pokeriu. Labai daug žmonių dėl to ginčijasi. Neabejoju, kad tai tikrai yra ir sportas. Be to, visur, kur yra azartas, galima įžvelgti sporto detalių.
Pokeryje reikia labai didelės kantrybės. Be jos čia nieko nepasieksi. Reikia ir fizinio pasirengimo, nes pokerio turnyras trunka ilgai, o pavargęs negalėsi susikaupti ir priimti teisingų sprendimų. O lemtinga gali būti net viena klaida. Štai šiandien dėl tos vienos klaidos ir iškritau.

- Pokerį žaidžia vis jaunesni žmonės. Ar nėra grėsmės, kad jie prasiloš?
- Estijoje ir, man rodos, Lietuvoje, komercinį pokerį galima žaisti nuo 21 metų. Tokio amžiaus žmonės jau pakankamai subrendę. Žinoma, reikia save kontroliuoti ir rizikuoti tik tokia suma pinigų, kuri neturės įtakos pragyvenimui. Taip reikia elgtis visose gyvenimo srityse.

- Ar Estijai naudinga, kad čia vyksta tokie turnyrai?
- Nemažai žmonių atvažiuoja pažaisti, bet pamato, kad čia yra ką veikti ir be pokerio. Todėl sugrįžta.

- O jūs gal planuojate grįžti į krepšinio aikštę?
- Ne, jau pabaiga. Man du kartus nesėkmingai operavo kulkšnį. Tad krepšininko karjera baigta.

- Tai gal tapsite pokerio profesionalu?
- Visko gali būti. Man pavyko laimėti vieną nedidelį turnyrą, kitame buvau antras. Tai vadinama naujoko sėkme, nes tai buvo pirmieji mano turnyrai.
Pokeryje visi turi galimybę ką nors pasiekti.Tik reikia daug mokytis, žaisti. Skaičiau ne vieną pokerio strategijos knygą. Ir toliau mokausi.

- Kai žaidėte NBA, vilkėjote ir “Dallas Mavericks” ar “Miami Heat” aprangą. Už kurią komandą sirgote pastarojo sezono finale?
- Buvo labai sunku apsispręsti. Bet labiau palaikiau Dalaso komandą. Majamiui dar reikėtų palūkėti, ten vaikinai dar per jauni. Laimės vėliau. Jei per daug kažko nori, dažniausiai nepasiseka. Smagu, kad Dirkas Nowitzki pagaliau tapo NBA čempionu.

- Ar NBA finalo dalyvių komandose dar likę žaidėjų, su kuriais kartu rungtyniavote?
- Atrodo, kad jau ne. Likę tik keli treneriai. Laikas bėga labai greitai, o NBA viskas keičiasi dar greičiau.
 


Marius Grinbergas, specialiai lrytas.lt iš Talino

aaa