Turinys
Kalendorius
Balandis 2024
Pr A T K P Š S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

Laimėjęs milijonus iš pokerio laimės nerado

Pustrečio milijono litų laimėjęs Lietuvos pokerio žvaigžde tituluojamas 23-ejų Dominykas Karmazinas pusmetį buvo psichologinėje duobėje ir net lankėsi pas psichologą. Dabar vilnietis lėtai ir sėkmingai kopia į naują kalną.

 


Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.


Svorio priaugo Amerikoje
Pasikeitęs. Šiek tiek nedrąsi, bet nuoširdi šypsena, stilingi akinukai, putlesni nei prieš metus skruostai, nedidelio pilvuko neslepiantis tamsus švarkas ir jį veržiantis geros firmos diržas.

"Nesisveriu, bet priaugau bene 5–6 kilogramus, – kuklindamasis šypsosi Dominykas ir kaltai aiškinasi: – Vasarą praleidau Amerikoje, nesportavau. Ten, nors ir esu labai išrankus valgiui, maistas kitoks nei čia. Be to, labai daug dirbau, o žaisdamas pokerį nuolat sėdi prie stalo. Tačiau vėl grįžau į Europą ir netrukus viskas susitvarkys."

Domcė (taip vadinamas pokerio pasaulyje puikiai žinomas lietuvis) atrodo akivaizdžiai atsigavęs ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Ramus, besišypsantis D.Karmazinas vasarą JAV praleido puikiai: ne tik daug ir sėkmingai žaidė prie pokerio stalo, bet ir su pusbroliu bei draugu keliavo po šalį. Automobiliu trys jauni vyrai nuvažiavo 10 tūkst. kilometrų.

Labai greitai perdegė
"Buvau pasiekęs aukščiausią savo karjeros tašką. Ir kur dar lipti? – prakalbęs apie praeitį šyptelėja Dominykas. – Suprantu, kad visą laiką yra kur lipti. Tobulėjimui ribų nėra. Tik tu pats sukuri kalną, kurio viršūnės nori siekti."

2010 m. pavasarį Monte Karle vykusiame pagrindiniame Europos pokerio turnyre EPT Grand Final vilnietis laimėjo net pustrečio milijono litų.

Nuo 15 metų savarankiškai pinigus uždirbančiam vaikinui sėkmė galvos neapsuko: draugai liko tie patys, specialiai su Lietuvos žvaigždutėmis, kurių gyvenimas dvelkia tuštybe, bendrauti nepradėjo ir neišpuiko.

Dominykas mieliau dalyvavo labdaroje, 50 tūkst. litų parėmė grupę "InCulto", planavo įgyvendinti kelis įspūdingus verslo projektus, bet netrukus krito į duobę.

"„Perdegiau... – ieško tinkamo žodžio jaunas vyras ir priduria liaudies patarlę: – O nelaimė viena nevaikšto."

Užgriuvo minia prašytojų
D.Karmazinas patyrė milžinišką spaudimą: jį, net jo tėvus ir draugus, prašydami pinigų, atakavo visiškai nepažįstami žmonės.

Siūlė dalyvauti įvairiuose projektuose, prašė padėti ir kaulijo pinigų absurdiškiems ir beviltiškiems tikslams.

"Per arti prisileidau kai kuriuos man pakenkti norėjusius žmones ir tapau nuo jų priklausomas, – atvirai kalba po Avino ženklu gimęs vyras. – Tarp jų yra ir labai žinomas Lietuvoje žmogus... Nors anksčiau buvau užsispyręs ir nepasiduodavau kitų įtakai, buvau įpratęs kontroliuoti situaciją."

Pradėjęs plėtoti verslą ne pagal savo galimybes Dominykas, ne be blogų žmonių įtakos, patyrė finansinių nuostolių.

"Su daug nulių, – juokiasi vilnietis. – Laimė, niekam nesu skolingas, tačiau daug kas skolingi man. Kažkodėl žmonėms atrodo, kad jei turi daugiau pinigų, tai skolos gali laukti be termino."

Išsiskirti buvo skaudu
Daugybė reikalų ir darbų slėgė tiek, kad D.Karmazinas privalėjo metams atidėti jam patinkančius ir niekada problemų nekėlusius verslo ir vadybos administravimo mokslus ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

Be to, buvo priverstas atsisakyti savo pokerio komandos žaidėjų: vienas pirmųjų komandą paliko talentingasis Kristijonas "greezhool" Andrulis.

"Ne, juoda katė mums kelio neperbėgo, – tikina Dominykas. – Jis turėjo neblogas kontrakto sąlygas, bet jį perpirko."

Dar vienas itin skaudus smūgis – skyrybos su mylimąja. Ir dabar D.Karmazino akys išduoda, kad išsiskyrimas po metų draugystės paliko pėdsakų.

"Tai nebuvo susiję su mano finansais, – užbėgdamas už akių klausimui, ar ją paviliojo turčius, iškart nukerta Dominykas. – Ji buvo ne toks žmogus ir vertino ne materialius dalykus. Ir ji man padėjo išlipti iš sunkios duobės."

Pakilti padėjo psichologas
Ne, sunkiu metu jis neįniko į alkoholį ir dar niekada nebandė narkotikų. Tikisi, kad niekada ir nebandys. Užsidarė savyje, nedalyvavo pokerio turnyruose.

Dar vienas žmogus, kuris jam padėjo greitai atsistoti ant kojų, – psichologas: pokerio žaidėjas neslepia, kad kreipėsi pagalbos į specialistą.

"Kiekvienas jaunas pokerio žaidėjas anksčiau ar vėliau patenka į duobę, – kalba D.Karmazinas. – Garsaus žaidėjo Danieliaus Negreanu tinklaraštyje skaičiau, kad tokiais atvejais reikia kreiptis į psichologą."

Dominykas džiaugiasi: sunkiuoju periodu niekam nepadarė nieko tokio, kad dabar negalėtų pažiūrėti į akis. Išlipus iš duobės 23 metų vyrui nereikia nieko atsiprašyti už jokį mėšliną poelgį.

"Net ir sunkiu metu negalėčiau niekam pakenkti, – skėstelėja rankomis. – Matyt, taip buvau auklėtas."

Pardavė "Mercedes 500 S"
Į tiesmuką klausimą, ar dar daug jam liko iš pustrečio milijono litų, nuoširdus vyras atsako diplomatiškai: "Daug. Dar daugiau įgijau patirties ir žinių. Be to, pinigai laimės neatneša – tai patyriau ir savo kailiu."

Turbūt todėl Dominykas nė per nago juodymą nesigaili dalyvavęs labdaros projektuose ir jau svajoja apie trečiąjį, vyksiantį 2012 m. pavasarį.

Jis ramiai kalba ir apie neseniai Taline laimėtą 40 tūkst. eurų piniginį prizą. Visiškai nesidrovi, kad per krizę buvo priverstas parduoti savo prabangų 2008 m. "Mercedes 500 S".

"Tuomet man per brangu buvo jį išlaikyti, nes pinigus skaičiavau galvodamas apie ilgalaikę perspektyvą, – ramiai aiškina Dominykas, nesukantis galvos dėl automobilio. – Mano mašina remontuojama, todėl mielai važinėju mamos "Toyota Yaris"".

Ir dabar vaikinas randa laiko knygoms skaityti: istorijai apie pabėgimą iš koncentracijos stovyklos, „General Motors“ vadovo autobiografijai, knygai apie emocinį intelektą.

Pokeris ir moterys – neseksualu
"Stengiuosi tobulėti, – žiūri į vėstančios latės kavos puodelį. – Kai tik pagalvoji, kad tu viską supranti, paaiškėja, kad nieko nesupranti."

Tai kažkuo asocijuojasi su gyvenimo duobe. Dabar į jas D.Karmazinas žvelgia su šypsena, nes kiekvienąkart kiekviena duobė atrodo giliausia ir sunkiausia, tačiau jų lyginti negalima.

"Dabar vėl esu savyje, vėl kontroliuoju situaciją", – šypsosi iš Paryžiaus grįžęs jaunas vyras.

Neseniai D.Karmazinas lankėsi JAV, Suomijoje, Estijoje. Netrukus vėl lauks pokerio žaidimas Prancūzijoje – Kanuose, Londone, kitais metais – išvyka į Aziją.

O moterys? Gal mylimoji taps pokerio žaidėja?
"Jokiu būdu! Man nepatinka moterys – pokerio žaidėjos, statybininkės, politikės, – brunečių žmogumi juokais save vadinantis Dominykas purto galvą. – Ką mes labiausiai mylime moteryse? Moteriškumą, emocijas. O pokeryje reikia turėti loginio mąstymo, šaltakraujiškumo... Jei ji kitokia realiame gyvenime? Aš nenorėčiau gyventi su žmogumi, kuris turi tris ar penkias kaukes. Žinau viena: pokeris ir moterys man labai neseksualu."

 

aaa