Turinys
Kalendorius
Kovas 2024
Pr A T K P Š S
262728291 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

Europos pokerio rinktinėje – ir lietuvis A.Guoga

Antanas Guoga sulaukė dar vieno garbingo pripažinimo prie pokerio žaidimo stalo. Tony G pravarde žinomas 38 metų lietuvis atstovavo Europos rinktinei išskirtinėje kovoje su JAV komanda.

Tai buvo dvikova ne dėl pinigų
Penki Europos pokerio lošėjai žaidė su penkiais geriausiais amerikiečiais antrąkart surengtose "Caesar" taurės varžybose Kanuose (Prancūzija). Mačą, kuriame nebuvo lošiama dėl pinigų, 3:1 laimėjo amerikiečiai.

Tikisi revanšo kitąmet
Prancūzas Bertrand Grospellier, anglas Jake Cody, rusas Maks Lykov, danas Gus Hansen ir A.Guoga atstovavo Europos rinktinės penketui.

A.Guogai ir J.Cody nepavyko laimėti pirmosios dvejetų dvikovos, bet G.Hansenas ir M.Lykovas aplošė amerikiečius ir išlygino rezultatą.  Kitos kovos vyko vienas prieš vieną. Varžybose iki trijų pergalių amerikiečiai nebepralaimėjo – Johny Chan įveikė B.Grosspellier, o Phil Hellmuth – M.Lykov.

Jei rusas būtų išlyginęs rezultatą, per lemiamą penktąją kovą prie pokerio stalo būtų sėdęs A.Guoga.

"Šįkart nepasisekė, bet tikiuosi, kad kitais metais toks mačas vėl vyks ir vėl mane išrinks atstovauti Europos penketui – tai tikrai svarbus įvertinimas", – sakė A.Guoga.

Tarp šimtų lošėjų – 24-as
Europos ir JAV rinktinių akistata Kanuose buvo surengta "World Series Of Poker" turnyro metu. Prabangiame viešbutyje "Majestic Barriere" vykusiame turnyre varžėsi 593 dalyviai. Tarp jų A.Guoga užėmė 24-ąją vietą.

Jis iškrito tik penktąją turnyro dieną ir uždirbo 37 tūkst. eurų.  Bet toks laimikis nepradžiugino A.Guogos, kuris yra laimėjęs šį turnyrą 2004 metais.

"Po tiek dienų, praleistų prie pokerio stalo, didelio džiaugsmo dėl užimtos vietos nejaučiau. Turėjau didesnių ambicijų", – teigė TonyG pravarde pokerio planetoje žinomas lietuvis.

 

Turnyro Kanuose nugalėtoju tapo 25 metų amerikietis Elio Fox. Jis susižėrė 1,4 mln. eurų. Iš viso turnyro prizų fondą sudarė 5,7 mln. eurų.

Žaidimas – tik hobis
Per pokerio žaidėjo karjerą daugiau kaip 4 milijonus dolerių laimėjęs A.Guoga pastaraisiais metais labai sumažino turnyrų skaičių.

"Pastaraisiais metais trūksta laiko, nes daugiau dėmesio skiriu krepšiniui ir verslui, – sakė A.Guoga. – Kita vertus, aš ir pats stengiuosi, kad gyvenimas nebūtų paremtas vien tik pokeriu. Šis žaidimas turėtų likti tik hobis. Smagu dalyvauti viename kitame turnyre, bet jų skaičių ribosiu. Pavyzdžiui, kitais metais pokerio turnyrams ketinu skirti šešias savaites."

Yra pasiruošęs remti krepšinį
Didžiąją dalį mokesčio FIBA organizacijai už vardinį kvietimą Lietuvos rinktinei į 2010 metų pasaulio čempionatą sumokėjęs A.Guoga po pokerio turnyro Kanuose vėl planuoja nerti į krepšinio reikalus.

Šiemet Europos pirmenybėse oficialus Lietuvos rinktinės delegacijos vadovas buvęs verslininkas šiandien ketina dalyvauti Kaune vyksiančioje LKF ataskaitos ir rinkimų konferencijoje.

"Pažiūrėsime, kokios bus mano pareigos išrinkus naują federacijos prezidentą, – kalbėjo A.Guoga. – Esu pasirengęs padėti Lietuvos krepšiniui, bet daug dalykų dar reikia aptarti."

aaa