Turinys
Kalendorius
Balandis 2024
Pr A T K P Š S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
<< < -- > >>

Draugai
Pagalba

2011 metų internetinio pokerio apžvalga

Turbūt teigti, kad 2011 metai internetiniame pokeryje buvo neįdomūs būtų nesusipratimas. Nors veiksmas buvo sumažėjęs ir limitai kiek žemesni nei ankstesniais metais, ryškių pokerio pakilimų ir nuopuolių vis dėlto buvo.

Prisiminkime didingą Gus Hansen grįžimą į pokerio olimpą, kuris prasidėjo dar 2010-ųjų pabaigoje ir tęsėsi iki pirmos 2011-ųjų pusės. Taip pat stebėjome netikėtą Ilarie Sahamies atgimimą Pokerstars platformoje, slapyvardžiu "Ilari FIN".

Svarbu nepamiršti ir pokerio žvaigždės Viktor "Isildur1" Blom, kuris dar kartą sukėlė sumaištį virtualioje pokerio arenoje ir iškopė į naujus limitus, kur susiformavo rekordinis bankas Pokerstars kambaryje – virš 400 tūkst. JAV dolerių. Įspūdingos ir pozityvios istorijos, tačiau visas jas nustelbė pilka, korumpuota ir nemaloni Full Tilt Poker istorija ir "Juodojo penktadienio" įvykiai.

2011-ieji bus tie metai, kai visa pokerio bendruomenė sies šį laiko tarpą su Full Tilt Poker bankrotu ir įstrigusiais žaidėjų pinigais.

Prasidėjo 2012-ieji, ir amerikiečiai pasirinko gyventi laisvoje šalyje, tačiau internetinis pokeris iki galo negali būti užtikrintas saugiu, o Full Tilt Poker dar neatnaujino savo operacijų šalyje. Iš kitos pusės, pokerio žiniasklaidoje pasirodė teigiami ženklai, kad "Groupe Bernard Tapie" netrukus turėtų atnaujinti pokerio platformos veiklą, todėl 2012-aisiais gali būti didelių permainų.

2011-aisiais vyko pasaulio pokerio čempionatas (WSOP) ir daugiausiai naujienų atkeliavo iš Las Vegas miesto apie pagrindinio turnyro finalinį devintuką. Svarbu nepamiršti ir Phil Hellmuth, kuris trečią kartą WSOP turnyrą pabaigė antroje pozicijoje ir neiškovojo 12 auksinės apyrankės savo karjeroje. Pokerio profesionalui mažai truko iki galutinio tikslo, kai 50 tūkst. JAV dolerių įpirkos "Žaidėjų čempionate" turėjo milžinišką žetonų persvarą prieš varžovus, tačiau apmaudžiai pralaimėjo kelis monetos metimus ir jam teko pripažinti Brian Rast pranašumą, laimėjusiam turnyrą.



2011-ieji prasidėjo dideliu veiksmu "Full Tilt Poker" kambaryje, kur sausio mėnuo geriausiai susiklostė Gus Hansen, Daniel "Jungleman12" Cates, Di "Urindanger" Dang, Scott "Urnotindanger2" Palmer ir Patrik Antonius. Žaidėjai patvirtino solidų pelną. Daugiausiai pirmąjį 2011-ųjų mėnesį laimėjo Di Dang, laimėjęs 1,5 milijono dolerių. Po jo sekė Draw žaidimo specialistas ir šachmatų profesionalas Eugene "fishosaurusREX" Yanayt, kuris sukaupė 1,34 milijono dolerių sumą. Didžiausiais sausio mėnesio pralaimėtojais tapo Phil Galfond (-915 tūkst. USD), "kagome kagome" (-730tūkst. USD), Phil Ivey (-665 tūkst. USD) and "durrrr" (-609 tūkst USD).

2011-ieji prasidėjo neįprastai, nes pokerio arenoje atsirado nemažai retesnių pokerio rūšių specialistų, kurie pademonstravo solidžius rezultatus ir atsidurdavo sąrašų viršūnėse. Pavyzdžiui, limito pokeryje (Limit) ir Draw.

Draw žaidimai tapo gerbiami ir pradėjo traukti kitus pokerio profesionalus iš beribio Hold'em ar banko limito Omaha pokerio. Žaidimai darėsi greiti ir agresyvūs, svyravimai tapo nepalyginami į ribinio pokerio svyravimus. Milijono dolerių nuopuoliai tapo norma, o stebėti tokį pokerio veiksmą darėsi be galo įdomu. Tokie žaidėjai, kaip "fishosaurusREX", "bixiu", "O fortuna pls", "Seb86" ir Gus Hansen sukūrė daug veiksmo prie pilnų stalų. Dvikovose karaliavo Matt Hawrilenko ir "kagome kagome", sukūrę nepaprastą pramogą pokerio žiūrovams.

Nusistovėjus dulkėms, didžiaisiais 2011-ųjų laimėtojais Draw pokeryje tapo Matt Hawrilenko su 1.44 milijono dolerių pelnu, "bixiu" su 1,4 milijonu ir Seb86 su 1,18 milijonu. Daugiausiai šioje pokerio rūšyje pralaimėjo "durrrr" su 1,66 milijonu, Gus Hansen 1,44 milijonu ir "fishosaurusREX" su 1,4 milijonu.

Vasario mėnuo toliau traukė smalsuolius prie Draw pokerio veiksmo, tačiau pagrindinis veiksmas ir didžiausias susidomėjimas kilo prie PLO stalų, kur Gus Hansen tiesiog dominavo. Ypatingai dvikovose. Gus turėjo šoko būsenos ir kontrolės problemų, tačiau susitvarkęs visus trūkumus, danas įveikė Dan "jungleman12" Cates ir Scott "Urnotindanger" Palmer.

Gus Hansen iš viso sugebėjo laimėti 2 milijonus dolerių per vasario mėnesį, o 1,5 milijonų dolerių atkeliavo būtent iš PLO. Šiuo laikotarpiu labai išpopuliarėjo "Cap" stalai, kur žetonų kiekiai buvo sąlyginai žemi ir tai atitiko dano žaidimo braižą. Vasaris taip pat labai neblogai susiklostė kitiems pokerio profesionalams: Matt Hawrilenko, Phil Ivey, Skjervoy and Gavin "gavz101" Cochrane. Hawrilenko buvo dingęs iš pokerio erdvės metams ir remiantis spekuliacijomis, jis buvo bankrutavęs, prieš pradedant stiprų sugrįžimą. Žaidėjas vasario mėnesį laimėjo 1,7 milijono JAV dolerių. Cochrane tuo tarpu gerai sekėsi prie Pokerstars PLO stalų, kur laimėjo 780 tūkst. JAV dolerių.

Kovas, ko gero, suteikė daugiausiai aukščiausių limitų pokerio naujienų. Viena jų – fenomenalus "XWINK" sprogimas prie PLO stalų. Nepaprasta kelionė prasidėjo su 4 tūkst. JAV dolerių mėnesio pradžioje. Per 4 dienas ši nedidelė suma buvo paversta į 2 milijonus dolerių, dėka ultra agresyvaus "XWINK" žaidimo prieš reguliarius pokerio profesionalus: Rui Cao, David Benefield ir Andreas "skjervoy" Torbergsen.

"XWINK" nebuvo nežinomas vardas pokerio pasaulyje. Tas pats asmuo, slapyvardžiu "XBLINK", UB pokerio platformoje 20 dolerių įnašą buvo pavertęs į 800 tūkst. JAV dolerių per mėnesį. Nors mėnesio pabaigoje žaidėjas iš Kanados prarado nemažą laimėjimo dalį, tačiau vis tiek užsitikrino pusės milijono dolerių pelną. Svarbu nepamiršti, kiek džiaugsmo buvo suteikta pokerio stebėtojams.

Mėnesio bėgyje sulaukėme ir Gus Hansen šuolio su 1,5 milijono JAV dolerių pelnu. Taip pat labai sėkmingai pasirodė pokerio profesionalas Phil Galfond, užsitikrinęs dviejų milijonų JAV dolerių pelną per mėnesį. Gerai sekėsi ir kitiems pokerio profesionalams: "gavz101", Phil Ivey ir "Jungleman12". Daug pralaimėjo Tom Dwan, kurio sąskaita sumažėjo beveik milijonu dolerių. Viktor Blom metų pradžia taip pat buvo permaininga. Švadas sausio ir vasario mėnesį sukaupė beveik pusę milijono dolerių, bet kovas tapo neigiamu ir patirtas 900 tūkst. JAV krytis.

Kalbant apie "Isildur1", dideliu įvykiu pokerio sferoje patapo jo "Superstar Showdowns" Pokerstars platformoje. Buvo žaidžiama 50/100 dolerių lygyje NLH ir PLO, tačiau maksimalus laimėjimas buvo galimas tik 150 tūkst. JAV dolerių, todėl iššūkis buvo nuobodus pokerio stebėtojams. Viktor Blom savo dvikovų jėgas išbandė prieš planetos geriausius ir laiminguosius, kurie pateko per kvalifikaciją. Viktor Blom iš viso laimėjo net 8 iš 9 iššūkių ir sukaupė 600 tūkst. JAV dolerių. Vienintelis pralaimėjimas buvo kitam žinomam pokerio profesionalui Isaac "philivey2694" Haxton. Tarp švedo aukų atsidūrė nemažai garsių pavardžių pokerio pasaulyje: Daniel Cates, Scott Palmer ir Rui Cao.

Visumoje, 2011-aisiais aukščiausiuose grynųjų pinigų limituose, Viktor Blom laimėjo tik 116 tūkst. JAV dolerių (iki liepos mėn.), tačiau jis garantuotai padidino veiksmą Pokerstars kambaryje nuo tada, kai tapo oficialiu Pokerstars Pro komandos nariu ir atskleidė savo tikrąją tapatybę. Jis buvo nepaprastai aktyvus ir darbštus, todėl greitai sugebėjo pasiekti Supernova Elite statusą Pokerstars kambaryje.

Nepaisant permainingo laimėjimų-pralaimėjimų grafiko, Viktor Blom buvo įsitraukęs į nepaprastai įdomias dvikovas prieš Daniel Cates, Scott Palmer, Gavin Cochrane, Phil Galfond ir Brian Hastings. Keisčiausia, kad visos šios dvikovos buvo žaidžiamos nuo 25/50 iki 100/200 dolerių lygiuose. Vienoje, konkrečioje sesijoje, kuri truko net 36 valandas, "Isildur1" laimėjo 600 tūkst. JAV dolerių, o žaidė tik 25/50 dolerių lygyje. Milžiniškas 120 įpirkų šuolis į viršų per mažiau nei dvi paras!

2011-ųjų balandis pokerio pasaulyje bus visada prisimenamas dėl balandžio 15 d. įvykių arba "Juodojo penktadienio". Diena, kai trys didžiausios pokerio platformos (Pokerstars, Full Tilt Poker ir UB) turėjo uždrausti amerikiečiams žaisti pokerį dėl oficialių Jungtinių Valstijų kaltinimų.

Nepaisant to, balandžio mėnesį stebėjome daug pokerio veiksmo, kur daugiausiai laimėjo Patrik Antonius (2,3 milijonų JAV dolerių). Didelį pralaimėjimą teko pripažinti Gus Hansen. Balandžio mėnesį Gus Hansen arba "The Great Dane" pralaimėjo beveik milijoną dolerių ir pakartojo jam įprastą scenarijų, kai metų pradžia susiklosto puikiausiai, o antra pusė būna neigiama.

Balandis buvo dėkingas Rui Cao, kuris sukaupė 900 tūkst. JAV dolerių pelną. Taip pat gerai sekėsi Scott Palmer (850 tūkst. JAV dolerių pelnas). "Ingenious89" turėjo puikų laikotarpį, kai pasiekė 1,1 milijono JAV dolerių pelną balandžio mėnesį, įskaitant gyvą grynųjų pinigų žaidimą EPT Kopenhagoje, kur pokerio profesionalas laimėjo milijoną dolerių per vieną dieną 300/600 dolerių lygyje PLO.

Balandį daugiausiai pralaimėjo "Skjervoy" (1,5 milijono JAV dolerių). Taip pat minėtas Gus Hansen (milijoną). Dar kartą Tom Dwan atsidūrė tarp pralaimėjusiųjų su pusės milijono dolerių nuostoliu. Tuo metu, Tom Dwan metinis balansas pasiekė beveik 2,5 milijono dolerių nuostolį. Tam galėjo turėti įtakos gyvojo pokerio pergalės ir milžiniški grynųjų pinigų žaidimai Macau.

Kaip ir buvo galima tikėtis, gegužės mėnesį nebepamatėme milijoninių svyravimų po "Juodojo penktadienio" įvykių. Nepaisant to, daugelis pokerio profesionalų, gyvenantiems už Amerikos ribų, turėjo progą pasireikšti. Čia geriausiai sekėsi Gus Hansen, laimėjusiam 800 tūkst. JAV dolerių ir rimtai pareiškusiam pretenzijas į metinių lyderių viršūnę. Patrik Antonius atsidūrė duobėje (-617 tūkst. JAV dolerių), bet po kelių dienų atsigriebė, kai laimėjo 800 tūkst. JAV dolerių iš prancūzų PLO pokerio fenomeno Rui Cao.

Birželio mėnesį pokerio veiksmas sustojo. Tam turėjo įtakos ne tik "Juodojo penktadienio" įvykiai. Visų dėmesys šį kartą buvo nukreiptas į WSOP. Bet kokiu atveju, dalinai veiksmas persikėlė į Pokerstars platformą, kur Rui Cao laimėjo 550 tūkst. JAV dolerių, o didžiausias laimėtojas buvo žaidėjas, slapyvardžiu "le kork", laimėjęs 708 tūkst. JAV dolerių už savo pastangas. Aukštų lygių reguliarus žaidėjas "Sauce123" taip pat pademonstravo teigiamus rezultatus – 500 tūkst. JAV dolerių. Pralaimėtojai: "Esvedra" su 364 tūkst. JAV dolerių deficitu, "kobeyard85" (-357 tūkst. JAV dolerių) ir "Ilari FIN" (-326 tūkst. JAV dolerių).

Grįžtant į internetinio pokerio areną, "Isildur1" sukūrė daug pokerio veiksmo ir lengvai laimėjo prieš Terje "Terken89" Augdal per 1500 partijas SuperStar Showdown iššūkyje. Liepos mėnesį jaunasis pokerio talentas sužaidė net 78 tūkst. partijų ir susižėrė solidų 322 tūkst. JAV dolerių pelną. Tai buvo antras geriausias rezultatas po Andreas "Skjervoy" Tobergsen rezultato (481 tūkst. JAV dolerių).

Tą patį mėnesį blogiausiai sekėsi Ilarie "Ilari FIN" Sahamies, kuris pralaimėjo 262 tūkst. JAV dolerių ir vienu metu buvo net didžiausiu 2011-ųjų pralaimėtoju Pokerstars platformoje. Suomio žemiausia riba buvo pasiekusi minus 900 tūkst. JAV dolerių. Kaip jau žinote, pokerio profesionalo reikalai metų bėgyje gerokai pagerėjo.

Liepos mėnesį taip pat pirmą kartą internetiniame pokeryje po "Juodojo penktadienio" pasirodė pokerio legenda Phil "MrSweets28" Galfond, kuris buvo priverstas persikelti į Kanadą, norėdamas tęsti savo žaidimą. Pirmąjį mėnesį žaidėjas laimėjo 231 tūkst. JAV dolerių. Tą patį mėnesį turėjo įvykti atviras bylos nagrinėjimas Londone, kuriame susitiko Alderney Gaming Control Commission ir Full Tilt Poker šalys. Deja šis posėdis buvo paskelbtas privačiu ir daugiau detalių nepasklido viešoje erdvėje.

Liepos mėnesį internetiniame pokeryje įvyko nemažai didelių bankų, kuriuose daugiausiai sudalyvavo "Isildur1" ir "Ilari FIN". Vienoje partijoje švedų talentas laimėjo 215 tūkst. JAV banką, kitame suomis išplėšė pergalę ir 209 tūkst. JAV dolerių.

Rugpjūčio mėnuo atnešė daugybę veiksmo Pokerstars PLO grynųjų pinigų žaidimuose. Galiausiai triumfavo skandinavų trejetukas: "Isildur1" laimėjo 900 tūkst. JAV dolerių, "Skjervoy" – 767 tūkst. JAV dolerių ir "Ilari FIN" – 510 tūkst. JAV dolerių. Didžiausius svyravimus, kaip įprasta, patyrė "Isildur1" ir "Ilari FIN". Tuo laikotarpiu Ilarie Sahamies buvo pasiekęs aukštą pelno rodiklį (apie 1,5 milijono JAV dolerių), tačiau atsitrenkė į Viktor "Isildur1" Blom sieną ir išvaistė daugiau kaip 700 tūkst. JAV dolerių. Tuo tarpų švedų jaunasis fenomenas patyrė stiprius svyravimus, bet mėnesį pabaigė turėdamas 898 tūkst. JAV dolerių pelną. Didžiausiais rugpjūčio mėnesio pralaimėtojais tapo "Sauce123", kuris pralaimėjo 571 tūkst. JAV dolerių Viktorui Blom ir "gavz101", kuris pralaimėjo 452 tūkst. JAV dolerių.

Rugpjūčio mėnesio didžiausi suformuoti bankai priklauso tiems patiems "Ilari FIN" ir "Isildur1". Vieną banką (269 tūkst. JAV dolerių) laimėjo "Ilari FIN", kitą (240 tūkst. JAV dolerių) – "Isildur1".

Rugpjūčio mėnuo nepasiėjo be skandalų. Šiuo laikotarpiu iškilo Jose "Girah" Macedo sukčiavimo skandalas. Jaunasis Portugalijos pokerio talentas užsitraukė didelę nemalonę iš pokerio bendruomenės, kai išviliojo dideles pinigų sumas iš pokerio bičiulių. Jose organizuodavo gyvas pokerio sesijas ir stebėdavo jas su kitais pokerio žaidėjais. Tuo pačiu metu jis prisijungdavo su kitomis pokerio sąskaitomis ir žaisdavo žinodamas kolegų kortas. Skandalas įtraukė tokias pokerio žvaigždes, kaip Haseeb "INTERNETPOKERS" Qureshi ir Dan "jungleman12" Cates.

Rugsėjo mėnesį sulaukėme dviejų puikių rezultatų iš Ta-Chih "socutiesf" Geeng ir Rafi "rafaelamit" Amit. Abu žaidėjai laimėjo daugiau kaip po milijoną dolerių per mėnesį. Šis laiko tarpas pasižymėjo milžinišku veiksmo kiekiu Pokerstars kambaryje, kai "socutiesf" atidarė ne vieną 200/400 dolerių PLO limito stalą ir sulaukė daugybę varžovų. Šių sesijų metu daugiausiai laimėjo Ilari Sahamies su pusės milijono dolerių pelnu, Phil Galfond laimėjo apie 370 tūkst. JAV dolerių. Būtent šių sesijų metu Ilari Sahamies laimėjo rekordinį Pokerstars banką – 422 tūkst. JAV dolerių.

Pirmoje mėnesio pusėje "Ilari FIN" skraidė padebesiais, laimėdamas apie 1,2 milijono dolerių, tačiau antroje mėnesio pusėje patyrė krytį ir mėnesį užbaigė uždirbęs 900 tūkst. JAV dolerių. Visumoje, Suomijos pokerio profesionalas išlipo iš neigiamo balanso ir pademonstravo pusės milijono dolerių pelną 2011m. bėgyje. Nors suomiui nepaprastai sekėsi, tačiau kiti du pokerio profesionalai gavo skaudžius antausius, kai "Skjervoy" užbaigė mėnesį su 463 tūkst. JAV dolerių deficitu, o "Isildur1" pralaimėjo net 635 tūkst. JAV dolerių per savaitę ir, ko gero, nutarė padaryti ilgą pertrauką nuo pokerio, nes kitą kartą žaidėją užfiksavome tik po trijų mėnesių.

Rugsėjo mėnesio didžiausiu laimėtoju tapo Rafi "rafaelamit" Amit, kurio sąskaitą per sąlyginai trumpą laikotarpį padidėjo 1,07 milijono dolerių. Šis puikus rezultatas jam leido išsiveržti tarp pelningiausių 2011-ųjų žaidėjų, ir galutiniai laimėjimai pasiekė 1,8 milijono JAV dolerių pelną. "Socutiesf" mažai atsiliko nuo Rafi Amit ir mėnesį pabaigė su 1,05 milijono dolerių pliusu.

Rugsėjo mėnesį tęsėsi Full Tilt Poker istorija ir Jungtinių Valstijų prokurorai šią pokerio platformą pavadino masyvia Ponzi schema.

Spalio mėnesį visas veiksmas sukosi aplink du žaidėjus – Phil "takechip" d'Auteuil ir "Ilari FIN", kurie atitinkamai laimėjo 855 ir 762 tūkst. JAV dolerių. "takechip" didžiąją pelno dalį susikrovė per vieną dieną, kai sugebėjo laimėti įspūdingą 410 tūkst. JAV dolerių sumą. "takechip" taip pat sudalyvavo didžiausiame mėnesio banke, kuriame laimėjo 347 tūkst. JAV dolerių.

Didžiausiais spalio mėnesio pralaimėtojais tapo LiangYu ir Richard "nutsinho" Lyndaker. Žaidėjai pralaimėjo 404 ir 376 tūkst. JAV dolerių atitinkamai. Po šios neigiamos sesijos, Richard Lyndaker savo twitter paskyroje paskelbė apie pokerio karjeros pertrauką iki kitų metų WSOP, nes negalėjo atlaikyti didžiulio kryčio. Tai nebuvo visiška tiesa, nes žaidėjas užfiksuotas gruodžio mėnesį internetinio pokerio platformoje, tačiau daugiau pasirodymų nesulaukėme.

"Ilari FIN" didžiąją pelno dalį (530 tūkst. JAV dolerių) laimėjo antrojoje spalio savaitėje prie šešiaviečių 100/200 dolerių limito stalų. Kitas žaidėjas, patekęs į titulinį pokerio žiniasklaidos puslapį, buvo !P0krparty¡. Šis žaidėjo tapatybė taip ir liko neatskleista, tačiau pamatėme absurdiškai ilgas pokerio sesijas per didelį stalų skaičių. Žaidėjas pademonstravo neįtikėtinus PLO rodiklius žemesniuose lygiuose, vėliau "sudaužė" 25/50 ir 50/100 lygius ir galiausiai viską pralaimėjo "Isildur1" stiliumi. Pokerio žaidėjas sugebėdavo sužaisti apie 50 tūkst. partijų per savaitę ir vienu metu buvo užfiksuota net 60 valandų sesija be pertraukos.

Lapkričio mėnesį sulaukėme dar vieno puikaus Ilari "Ilari FIN" Sahamies rezultato – 772 tūkst. JAV dolerių. Suomis patyrė milžinišką posūkį, kai per keturi mėnesius iš didžiausio pralaimėtojo Pokerstars platformoje tapo didžiausiu laimėtoju, laimėdamas 3 milijonus dolerių ir sukaupdamas 2 milijonų dolerių pelną. Lapkritis prasidėjo su trenksmu, kai Peter "GARFIELD25" Chan laimėjo apie pusę milijono dolerių prie 50/100 dolerių limito PLO stalų.

Antru pelningiausiu lapkričio mėnesio žaidėju tapo "Fake Love888" (nepatvirtintais duomenimis – Patrik Antonius). Žaidėjas laimėjo 477,000 dolerių per mėnesį, iš jų - 418,000 dolerių per vieną dieną. Dar kartą sulaukėme !P0krparty¡ pasirodymo, kuris atstatinėjo savo sąskaitą žemesniuose lygiuose (net 1/2 PLO lygyje). Žaidėjas sulaukė didelio postūmio į viršų ir iki 13 d. jau turėjo teigiamą 726 tūkst. JAV dolerių balansą. Deja, visus pinigus pralaimėjo per sekančias dienas, tačiau stebuklingai sugebėjo mėnesį pabaigti su 100 tūkst. JAV dolerių pelnu.

Paskutinis 2011-ųjų mėnuo pasižymėjo dideliu skaičiumi įvykių. Du žaidėjai viršijo milijono dolerių pelno ribą, vienas pralaimėjo daugiau kaip milijoną dolerių, Full Tilt Poker reikalai pajudėjo į priekį ir į internetinio pokerio erdvę sugrįžo Viktor "Isildur1" Blom ir nepatvirtintais duomenimis pats Phil Ivey.

Taip, po trijų mėnesių pertraukos stebėjome Viktor Blom sugrįžimą (daug kas spekuliavo, kad jaunasis talentas nutraukė sutartį su Pokerstars arba žaidžia kitu slapyvardžiu, arba net bankrutavo). Mitai buvo sugriauti, kai "Isildur1" sugrįžo su sau būdingu stiliumi. Švedų pokerio fenomenas per tris dienas "užkūrė" neįtikėtiną veiksmą ir laimėjo 1,5 milijono dolerių, žaisdamas PLO 50/100 ir 100/200 dolerių limite. Viktor Blom "sudaužė" kai kuriuos geriausius pasaulio žaidėjus, įskaitant "aba20", "MrSweets28" ir "Fake Love888". Šių sesijų metu, "Isildur1" suformavo didžiausią mėnesio banką – 214 tūkst. JAV dolerių.

Žinoma, nuolatiniai laimėjimai negalimi pokeryje ir variacija galioja net ir pokerio žvaigždėms. Viktor Blom per sekančias dienas pralaimėjo beveik milijoną dolerių, tačiau mėnesį užbaigė puikia sesija prieš "Ilari FIN", kai laimėjo 500 tūkst. JAV dolerių prie PLO 50/100 JAV dolerių limito stalų. Viktor Blom gruodį užbaigė su solidžiu 1,04 milijono JAV dolerių pelnu. Nepaisant skaudaus pralaimėjimo, Ilarie Sahamies vis tiek išliko gruodžio mėnesio laimėtoju ir savo sąskaitą papildė 113 tūkst. JAV dolerių.

Bet kokiu atveju, didžiausiu gruodžio mėnesio laimėtoju tapo nežinomas žaidėjas, slapyvardžiu 1Il|1Il|1il|, kuris laimėjo 1,344 milijono JAV dolerių. Daugiausiai pinigų žaidėjas pasiglemžė iš "Fake Love888" – 500 tūkst. JAV dolerių, žaidžiant dvikovoje prie PLO 200/400 dolerių limito stalų. "Fake Love888" gruodžio mėnesį turėjo pripažinti skaudų sutriuškinimą, pralaimėdamas 1,09 milijono dolerių. 1Il|1Il|1il| taip pat laimėjo didžiausią mėnesio banką – 273 tūkst. JAV dolerių.

Ir dar daugiau. Pokerio žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtinta informacija, kad žaidėjas, slapyvardžiu "RaiseOnce" yra ne kas kitas, o ponas Phil Ivey. Pokerstars platformoje pasirodęs žaidėjas, sukūrė daugybę spekuliacijų, nes žaidimo stilius ir strategija buvo identiška. Gruodžio mėnesį taip pat išgirdome apie galimą Full Tilt Poker istorijos pabaigą.

Taigi kokia yra finalinė 2011-ųjų statistika internetiniame pokeryje? Nežiūrint į tai, kad Gus Hansen nežaidė pokerio po Full Tilt Poker uždarymo, danų kilmės pokerio profesionalas įsitvirtino lentelės viršuje su įspūdingu pelnu – 3,94 milijono JAV dolerių. Pokerio žaidėjas labai gerai pasirodė aukščiausiuose PLO lygiuose.

 

Antras geriausiųjų sąraše atsidūrė Ilari "Ilari FIN" Sahamies, kuriam nepaprastai sėkmingai susiklostė antroji metų pusė ir suomis pademonstravo 2,183 milijono JAV dolerių pelną Pokerstars platformoje. Verta pažymėti, kad suomis išliko pralaimėtoju "Full Tilt Poker" platformoje – 623 tūkst. JAV dolerių. Likusieji, kurie pateko į stipriausiųjų dešimtuką ir uždirbo tarp 2.1 ir 1.3 milijonų dolerių buvo: "rafaelamit", "jungleman12", "NoPasaran", "Isildur1", Matt Hawrilenko, "bixiu", "Jeans89" ir Phil Ivey. Dar svarbu atkreipti dėmesį į tokius žaidėjus kaip Jens Kyllonen, kuris turi (turėjo) dvi sąskaitas, Full Tilt Poker ir Pokerstars kambaryje, ir viso uždirbo 2,5 milijonų dolerių. Taip pat Ronny Kaiser, uždirbęs 2.2 milijonų dolerių.

Didžiausi metų pralaimėtojai yra žaidėjai iš Full Tilt Poker kambario. Galbūt daug kam bus staigmena, tačiau didžiausiu 2011-ųjų pralaimėtoju tapo pokerio žvaigždė Tom "durrrr" Dwan, kurio sąskaita sumenko 2,474 milijonu.

Tikėkimės, kad 2012-ieji bus mažiau žaidėjų žlugimų ir pamatysime grįžtančius visus mėgstamus žaidėjus prie pokerio stalų. Taip pat tikėkimės, kad pagaliau pasibaigs visa "Full Tilt Poker" istorija ir vėl galėsime mėgautis aukščiausiais limitais grynųjų pinigų žaidimuose.

aaa